.mat from .dat, using bcilab to plot, but no events are shown

Post Reply
jackchen
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2016, 18:15

.mat from .dat, using bcilab to plot, but no events are shown

Post by jackchen » 11 Feb 2016, 18:57

Hi
I am quite new to BCI2000, and I am having troubles with it. I obtained data from Emotiv Headset, where it has 14 channels. I simply clicked the mouse whenever there is a oscillation happens in the plot. Signal, stimulus, and channel names are stored in the workspace, then I saved the workspace (test.mat).
Then I tried to convert .mat to dat. I first used SignalGenerator to generate a .dat file. I then used the load_bcidat to load the generated signal, where the outputs are (my_signal, my_states,my_parameters). I then replaced my_signal with the signal data from .mat file. For the states, I deleted unnecessary states and added a statement, my_states.StimulusCode = stimulus, (the stimulus contains 0's and 1's, where 0 means rest, and 1 means 'click'). And I also change some of the parameters(channel name, number of channels etc).
I then used save_bcidat ('try.dat', my_signal, my_states,my_parameters). and i obtained a .dat file. And here comes a problem, i was trying to use the bcilab function EEG= io_loadset('try.dat'), and EEG= exp_eval_optimized(EEG); and added a filter EEG= pop_eegfilt( EEG,8, 30); i obtained a plot with signal but no event has found.
How do I have the event marker shown in the plot?
Thanks!
Attachments
12.PNG
123.PNG

jackchen
Posts: 3
Joined: 06 Jan 2016, 18:15

Re: .mat from .dat, using bcilab to plot, but no events are shown

Post by jackchen » 12 Feb 2016, 14:07

More information added,
I used load_bcidat to load the signal generated by the SignalGenerator,
[ signal, states, parameters] = load_bcidat('D:\BCI2000\BCI2000\data\test001\testS001R02.dat','-calibrated');
and directly saved these three variable using save_bcidat
save_bcidat('E:\try.dat',signal,states,parameters);

Then I loaded the try.dat file using io_loadset, and still no events are shown.

However, if I just load the io_loadset('D:\BCI2000\BCI2000\data\test001\testS001R02.dat') using io_loadset, there are events. Can someone help me with this ???
Attachments
22.PNG
33.PNG
44.PNG

pbrunner
Posts: 344
Joined: 17 Sep 2010, 12:43

Re: .mat from .dat, using bcilab to plot, but no events are shown

Post by pbrunner » 22 Feb 2016, 13:41

Jackchen,

Thank you for reporting this issue. I have contacted our EEG lab contact person on your behalf and cc'ed you on that email. We are aware of the issue and we will keep you updated on how it will be resolved.

Regards, Peter

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest