BCI in C++ builder XE2

Forum for software developers to discuss BCI2000 software development
mellinger
Posts: 1052
Joined: 12 Feb 2003, 11:06

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by mellinger » 25 Nov 2011, 12:11

Right now, there is no solution to your problem. Unless you are going to use the FieldTrip buffer, you don't need to compile that project. Just remove it from the BCI2000_All project group.

-Juergen

Tjehani
Posts: 19
Joined: 16 Nov 2011, 15:51

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by Tjehani » 25 Nov 2011, 15:22

I did what you told , and every time a project dispatch linker error I delete it from the project BCI2000_All , until I got no linker error , then I run the program but no screen appear to me nothing appear

how can I see the interface of the program

arwa_cs
Posts: 8
Joined: 14 Nov 2011, 16:57

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by arwa_cs » 25 Nov 2011, 17:25

Me too did what you suggest before but still this 2 err
[ILINK32 Error] Error: Unresolved external '_main' referenced from C:\PROGRAM FILES\EMBARCADERO\RAD STUDIO\9.0\LIB\WIN3\RELEASE\C0X32.OBJ
[ILINK32 Error] Error: Unable to perform link
how i can correct this err
Thanks

mellinger
Posts: 1052
Joined: 12 Feb 2003, 11:06

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by mellinger » 26 Nov 2011, 07:23

how can I see the interface of the program
Please see this thread for a possible solution:
viewtopic.php?f=1&t=1110

Or, if you want to run the Operator module in the debugger, start the "Operator" project in the IDE, and then execute one of the files in the BCI2000 batch directory.

In order to understand how BCI2000 works, please read and follow the "Getting Started" document located in the BCI2000 root folder.

Tjehani
Posts: 19
Joined: 16 Nov 2011, 15:51

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by Tjehani » 26 Nov 2011, 08:59

No , I mean when we run the bci2000 without the errors that Appear , can we see the interface of bci2000 as result of the run ??

mellinger
Posts: 1052
Joined: 12 Feb 2003, 11:06

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by mellinger » 26 Nov 2011, 09:18

I have provided all the help I can offer.

Best regards,
Juergen

Tjehani
Posts: 19
Joined: 16 Nov 2011, 15:51

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by Tjehani » 26 Nov 2011, 10:45

we will back but first we have to buy the original version and then we will come back

thankyou for you , you were so nice with us

helda
Posts: 2
Joined: 26 Nov 2011, 21:10

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by helda » 26 Nov 2011, 22:04

mellinger wrote:Have you updated your copy of C++ Builder XE to the latest version?

http://edn.embarcadero.com/article/41760

Hi Mr.Juergen Mellinger,

1- BCI2000 In C++ Builder XE2 :
As for this update in C++ Builder XE2 , it is not free of charge. BUT run Check for Updates under Embarcadero RAD Studio XE2 in the Windows Start menu. and it had have updated somehow i think as i noticed when i lunched the C++ builder EX2 next time. But
when i made a " Build all project " to the BCI2000.bpg after this update,
I have had VCL Lib warnings which most likley means to buy the software. right ?
and link32 errors which is " unresolved external" " GT_..." files and i don't if that depend on the missed VCL lib. kindly , see the attached Screenshot.


2- built the BCI2000 in c++ builder 6 personall:
i have got the following only error :
# pragma warn -8104 // No warning about local statics.
[C++ Error] Environment.cpp(72): E2047 Bad pragma directive syntax



3- Built the project in VS2010 from " Build " menu as you told me, my all 37 errors are about VCL or library coruption, As shown in the attached Ssh.
Attachments
Picture2.png
Picture1.png

ahalharbi
Posts: 5
Joined: 14 Nov 2011, 02:32

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by ahalharbi » 27 Nov 2011, 06:16

How can we open BCI2000 Forms in C++ Builder (ex. BCI2000 Launcher)??
When we open the project through C++ Builder which file must appear first?
and does the file list at the right include operat.exe ??

Thanks a lot for your effort with us

Tjehani
Posts: 19
Joined: 16 Nov 2011, 15:51

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by Tjehani » 27 Nov 2011, 09:00

Hi , As (ahalharbi) when I open the project (BCI2000_All) I dont see the operator.exe in the list of the project and also I dont see bci2000viwer.exe and other project that start with BCI suffix

please look at the picture to understand , the first project must start is
Attachments
فستان.png

helda
Posts: 2
Joined: 26 Nov 2011, 21:10

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by helda » 27 Nov 2011, 11:47

ahalharbi wrote:How can we open BCI2000 Forms in C++ Builder (ex. BCI2000 Launcher)??
When we open the project through C++ Builder which file must appear first?
and does the file list at the right include operat.exe ??

Thanks a lot for your effort with us

Girls , you don't have to comiple the program from any file . Just click on "Build" menu in the menu bar and press " build all" or "build the project" and then it would be compiled.

Unfortunatly , he get nervious. Let we buy the original copy of C++ Builder XE2 because even the update didn't solvE the problem include the problem of VCL Lib as he said he didn't get any error in VS2010 (after batch it ofcourse).

ahalharbi
Posts: 5
Joined: 14 Nov 2011, 02:32

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by ahalharbi » 27 Nov 2011, 16:06

helda wrote:

Girls , you don't have to comiple the program from any file . Just click on "Build" menu in the menu bar and press " build all" or "build the project" and then it would be compiled.
I know that but I just want to be sure that all files are complete. I think there is something missing !!

mellinger
Posts: 1052
Joined: 12 Feb 2003, 11:06

Re: BCI in C++ builder XE2

Post by mellinger » 28 Nov 2011, 13:18

Please note that C++ Builder XE2 is not supported by BCI2000. Use a different compiler such as VS2010 (free express version available), or MinGW.

Details about how to get started with the source code can be found on this page:
http://www.bci2000.org/wiki/index.php/P ... ild_System

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest